Philips Hue Dimmer Switch Batteriguide: Alt hvad du behøver at vide
Batteri-type

Der er en stor chance for at du er landet på denne side, fordi du skal vide hvilket batteri du skal købe til din Philips Hue Dimmer Switch.

Så lad os komme til sagen:

  • Philips Hue Dimmer Switch v1 bruger 1 stk. CR2450-batterier.
  • Philips Hue Dimmer Switch v2 bruger 1 stk. CR2032-batterier.

Er du i tvivl om du har en v1? eller v2? Så kan dette billede nok hjælpe dig, da designet er forskelligt på de to:

Version 1 (til venstre) har I og O som tænd og sluk på nogle modeller eller teksten "ON" og "OFF" på andre modeller.
Den nye Version 2 (til højre) har en mere rund form, og har "Hue"-logoet på nederste knap.

Billede uploadet af @db

Batteriet kan hurtigt skiftes ved at fjerne batteridækslet på bagsiden med en lille Philips skruetrækker (stjerneskruetrækker) og installere det nye batteri.

CR2450
CR2450
Hvad er Hue Dimmer Switchens batterilevetid?

Hue Dimmer Switch har et batteri, der efter producentens forskrift holder i årevis. Philips har vist officielt lovet op til 3 år på version 1

Jeg syntes personligt selv jeg skifter mine hver ~2 år, sådan efter en 18-24 måneder begynder de at respondere langsomt og jeg kan se i mit Zigbee-panel er batteri-niveauer er 1-5%. Heldigvis er det nemt at skifte batteriet.

Vi bruger vores kontakter ofte, som i mange gange dagligt - vi har kontakter der styrer musik, lys, gardiner og alle mulige andre ting - så jeg er sikker på det for nogle med mindre brug, er muligt at nå 3 års batterilevetid.

Billede uploadet af @db

Når det er sagt, har der været rapporter om meget kortere levetid for disse batterier. Du kan finde masser af mennesker i online fora, der taler om, at deres Hue Dimmer Switch-batterier løber tør efter blot få uger.

Hvis dette sker for dig, kan det skyldes 4 årsager:

  1. Billige knock-off batterier? Det er nemt at købe billige batterier, hold dig til mærker du kender som f.eks. Duracell. Jeg købte første nogle billige batterier til mine, og de holdt kun 6 måneder. Duracell koster 20 kr. mere, men holder 4x så længe med ~2 års levetid.

  2. Lang vej til nærmeste mesh-point? Zigbee fungerer sådan, at dine end-point devices (typisk batteridrevne enheder som denne Dimmer Hue) leder efter en anden Zigbee-enhed tæt på, som er koblet til strøm 24/7, og sender signalet til denne, som så sender ind til dine Gateway/Hub. Hvis der ikke er noget i nærheden, skal din Remote bruger ekstra meget strøm på at signalet længere.

  3. Slukker du kontakten? Det kan også skyldes hvis du f.eks. har en pære tæt på, som du slukker strømmen til en gang imellem på stikkontakten, så har den pludselig ikke forbindelse til sin "route" til mere, og så kræver det meget batteri hele tiden at finde en ny route. 

  4. Det kan også skyldes at din Dimmer er defekt: Nu og da kommer en Hue Dimmer Switch fra fabrikken med en defekt. Disse fejl kan dræbe din batterilevetid. Jeg har haft 1 enhed, helt tilbage fra 1. generation for mange år siden, som uanset hvilket Duracell batteri jeg puttede i, holdt 3 uger. Jeg kontaktede Philips Kundeservice som sendte en ny Hue Dimmer og 2 nye ekstra batterier som undskyldning 😀
Sådan skifter du batteriet i en Hue Dimmer Switch

Som I kan se her, på dette skærmbillede, trænger min Hue Dimmer på kontoret til et batteriskift med kun 1% tilbage. Jeg oplever også at den er langsom om at reagere. Ud for "Dimmer - Kontor" står der 1%:

Billede uploadet af @db

Af med kontakten, og brug en lille Philips/stjerneskruetrækker til at fjerne batteridækslet:

Billede uploadet af @db

Efter det nye batteri er monteret, tryk lidt med knapperne, og så burde batteri-niveauet opdateres indenfor et par minutter:

Billede uploadet af @db

Og vi kan se, hvis vi hopper ind og "State" at batteri nu rapporteres til 100%:

Billede uploadet af @db

 

Køb CR2450 til Hue Dimmer v1

Dette afsnit er Communiy-enabled! hvilket betyder at alle brugere her på Robotnet med en Ranking på 50 eller højere, kan redigere og tilføre viden til dette afsnit! Så har du et godt tip til hvor man kan købe billige CR2450-batterier af høj kvalitet, del gerne din viden her 🥰️

Der er mange steder hvor du kan købe CR2450 batterier, her er nogle af muligheder:

  • Batteribyen, 14 kr. + 29 kr. i fragt (billigste online-pris jeg har fundet d.d.) 
  • Silvan har Philips CR2420 til 19,95 kr. (billigst jeg-skal-bruge-det-nu pris fra en butik d.d.)

Harald Nyborg har nogle billige til 9,95 - når jeg monterer sådan et, rapporteres 48% batterilevertid på et helt nyt batteri 🤨 og det ser ud til at holde væsentligt kortere, dvs. den faldt ret hurtigt efter blot et par dage til 44% 🙄 Så vil jeg hellere bruge 4 kr. ekstra på et Duracell 😜 

Køb CR2032 til Hue Dimmer v2

Dette afsnit er Communiy-enabled! hvilket betyder at alle brugere her på Robotnet med en Ranking på 50 eller højere, kan redigere og tilføre viden til dette afsnit! Så har du et godt tip til hvor man kan købe billige CR2032-batterier af høj kvalitet, del gerne din viden her 🥰️

Der er mange steder hvor du kan købe CR2032 batterier, her er nogle af muligheder:

  • IKEA, jeg køber mine CR2032 batterier i IKEA. Her koster 8 stk. 10 kr. Jeg har god erfaring med IKEAs CR2032, de holder længe og er billige.
  • Batteribyen, 21,75 kr. + 29 kr. i fragt

 

Du er ikke logget ind

Du skal være logget ind på rbx.dk før du kan benytte vores forum, kommentar og debat-systemer. Det er ganske gratis at oprette en bruger. Velkommen til 😄️

Opret en ny gratis bruger Log ind

Daniel

@db 👨‍🏫️ Rank: 196
Est. læsetid 4 m. og 10 s.
Debat 0 svar
Læst 2829 gange
Profil

Fællesskabs-rettigheder
Èt eller flere afsnit i denne artikel er åben for Community-redigering, så du kan bidrage til at gøre denne artikel bedre.
Åbn editor-tilstand