Flash CC26X2R1 med Custom Firmware (UniFlash)
Introduktion

I denne artikel skal vi kigge på at flashe et CC26X2R1 board fra Texas Instruments med en custom firmware, så vi kan bruge kortet på vores Raspberry Pi med Home Assistant og Zigbee2mqtt. Hvis du ikke har et CC26X2R1 men derimod et CC2531, skal du se min anden guide, da denne guide kun virker på CC26x2-boards.

Denne guide består af fire steps vi skal igennem:

  1. Download Flash-værktøjet UniFlash som findes til både Windows, Linux og macOS
  2. Download custom firmware til vores Texas Instrument CC26X2R1 board fra Github
  3. Slet nuværende firmware fra boardet
  4. Flash ny firmware ind på boardet

Når vi har været ovenstående 4 steps igennem, er boardet klar til at blive monteret på vores Raspberry Pi med et USB-kabel og du kan begynde at parre din Zigbee Devices ind på dit nye Zigbee2mqtt-powered Zigbee netværk 🥳️

Step 1: Download UniFlash

Det første vi skal gøre, er at downloade UniFlash fra Texas Instruments hjemmeside. UniFlash er gratis og virker både til Mac, Windows og Linux. Når du har downloadet programmet, skal du installere det på din computer og åbne det op.

Når du har åbnet programmet UniFlash, kan du tilslutte dit board med det medfølgende USB-kabel. Det skulle gerne dukke op, ellers tryk på "Start"-knappen for at søge igen. Når dit board er fundet, kan du trykke på billedet af det, for at åbne funktioner og indstillinger for dit board.

Billede uploadet af @db

Step 2: Download nyeste firmware

Download nyeste firmware til dit kort fra Github:
Coordinator firmware: Z-Stack_3.x.0 Firmware på Github

Det sker at de ændrer filnavnet fra tid til anden 🤭️ Kig derfor altid i README filen (hvis du scroller lidt ned) og find den fil der matcher med dit Zigbee-chipset. F.eks. så skal jeg i skrivende stund bruge filen CC2652R_.... fordi jeg har et TI LAUNCHXL-CC26xR1 Zigbee kort.

Billede uploadet af @db

Step 3: Flash Firmware til Board
Step A)

Åbn nu Settings & Utilities i menuen til venstre hvor du finder sektionen Program Load. Her vælger du All Unprotected Sectors, og trykker på knappen Perform Blank Check

Billede uploadet af @db

Step B)

Gå nu videre til Program i menuen til venstre og øverst i sektionen Flash Image(s), trykker du på Browse og vælger den .hex-firmware fil nu netop har downloadet.

BEMÆRK: Din filnavnet eller stien til filen må ikke indeholde et mellemrum.

Når du har loaded filen ind, tryk på Load image og nu starter UniFlash med at uploade din custom firmware til dit board.

Billede uploadet af @db

Boom 🍿 Når flash er udført, kan du afmontere kortet fra din computer, og sætte USB-kablet til din Raspberry Pi.

Ind i Home Assistant med den…

Sæt den nu i din Home Assistant (Raspberry Pi) og wupti, så burde den dukke op under Supervisor -> System -> Hardware som /dev/ttyACM0 og /dev/ttyACM1 – ydermere figurer den også, som I kan se på skærmbilledet herunder, under /dev/serial/by-id/usb-Texas_Instruments_XDS110…

✅ Hvis du kan se den, så er alt godt.. Og du har nu et fungerende CC26X2R1-board klar til brug 😄

Billede uploadet af @db

 

Du er ikke logget ind

Du skal være logget ind på rbx.dk før du kan benytte vores forum, kommentar og debat-systemer. Det er ganske gratis at oprette en bruger. Velkommen til 😄️

Opret en ny gratis bruger Log ind