Nogle der kan anbefale en god task manager?
pejens1 #0Spørgsmål oprettet af @pejens1 — 👶️ 9
10 points ude
4 indlæg
2 måneder siden
Besvaret

Jeg har længe brugt Påmindelser altså den indbyggede på min iPhone og Mac men kunne godt tænke mig noget der kunne lidt mere. Jeg savner for eksemplet at kunne lave mere fleksible gentagende opgaver som f.eks. 'hver den første mandag i måneden' eller 'hver anden onsdag'. OG der er sikkert også mange andre ting jeg gerne vil have som jeg bare ikke ved om endnu fordi jeg ikke kender mulighederne med mere avancerede apps 😂 😁

Men jeg syntes det er lidt en jungle at google og søge i app store, der er nok 70-80-100 forskellige apps. Så jeg tænkte om nogle af jer kunne dele hvad i brugte? og hvorfor?


// Peter
amby #1Svar fra @amby — 👨‍🌾️ 96 — 2 måneder siden
Dette svar er accepteret af OP og tildelt 5

Hejsa,

Flere af os herinde bruger Todoist. Der er en gratis version, som man kan starte med, og vokser ens krav, så kan man købe Pro versionen til 35 kroner om måneden. Den kan det du efterspørge. Jeg kan som betalede medlem og dele med kæresten som ikke er betalende. F.eks til indkøbsliste. 

Derudover har den en meget smart 2-vejs sync med Google Kalender, som hurtig bliver rigtig dejlig. @db har skrevet lidt om det her.

Selv brugte jeg også Microsoft ToDo, som er en viderudvikling af Wunderlist, som jeg også var meget glad for. Den kan du også checke ud. 

TickTick har jeg også brugt en overgang og været glad for. 

(Reddit delen er ved at blive hevet ind her i fora'et og som kommende Wiki, so stay tuned) 


//simon
db #2Svar fra @db mod — 👨‍🏫️ 192 — 2 måneder siden
Dette svar er accepteret af OP og tildelt 5

Hey! Jeg kan godt forstå du syntes det er en jungle - for er mange apps til dette formål - Things, Any.do, Todoist, TickTick, Microsoft Todo, Google Tasks, Remember the Milk, Dynalist, TaskPaper, OmniFocus, Asana, og mange mange mange mange mange flere 😀😅 som du også selv har opdaget.

Jeg har været de fleste apps igennem, og har forelsket mig i 2; Things og Todoist. Jeg kommer selv fra Apple Reminders, men havde behov for noget mere og i min søgen var det uden tvivl én feature der afgjorde valgte. 

Men i ægte TV3 stil, lad os starte med noget andet, og så komme tilbage til det du gerne vil høre bagegter 🤣 Lad mig starte med at pin-pointe nogle af de ting der er super fede ved Apples Reminders - eller Påmindelser på dansk.

Integration med iCloud og gratis
Alle dine påmindelser og status syncer på tværs alle dine Apple enheder, og det kræver ikke du skal oprette en "ny bruger" eller købe et "nyt abonnement" - det er allerede en del af iCloud.

Lokations-baserede påmindelser
Få en besked om at købe Mælk næste gang du er i Brugsen. Nogle andre 3rd party apps har også hygget en halvbagt funktion ind der gør dette - men i mine tests er det kun Påmindelser der har en robust lokationsbestemt reminder-funktion, og ikke mindst integration med Siri, så du kan sige "Påmind mig om at tjekke km.tal næste gang jeg kører bil" eller "Husk at tømme skraldespanden når jeg kommer hjem" eller "Ring til Bente når jeg kommer på arbejde".

Siri
Apples Påmindelser virker super med Siri. Det er der endnu ikke andre som kan prale af, og slet ikke på dansk. Så hvis du bruger Siri meget til at lave påmindelser, vil du savne denne funktion. Jeg brugte tit Siri på min Apple Watch til at lave tasks, ved blot at sige "Husk mig på om en 1 time at ringe til Tim Cook". Heldigivis har jeg fundet andre smutveje til dette.

Tags
I iOS 15 får reminders også Tags Support.

---

Nå, nok om det software du allerede kender - lad os hoppe til sagens kerne.

Jeg bruger Todoist. Det gør jeg af flere årsager:

Global Shortcuts
Uanset hvor jeg er- eller hvad jeg laver på min Mac, kan jeg trykke på min "Globale Shortcut Key" som man kan opsætte inde i Tododist indstillinger. Jeg har sat min til Shift + Command + A. Når jeg trykker her, glider et lille vindue frem, over det jeg laver - og jeg kan oprette en ny task. Det er virkelig produktivitet på højt niveau 🤣️

Forstår naturlig sprog
Når jeg skal oprette en ny task, trykker jeg min shortcut-key, som nævnt herover, og så kan jeg bare begynde at skrive min opgave ind i naturligt sprog forstået på den måde, at hvis jeg skriver "Husk at hente cykel hos cykelhandler på onsdag kl. 13", så vil Todoist selv forstå hvad jeg mener, og oprette opgaven på onsdag med alarm kl. 13. Ydermere kan jeg tilføje en opgave til et bestemt Projekt/Kategori ved blot at skrive # og vælge på listen. Jeg kan også markere en opgave som EKSTRA vigtig ved at skrive p1 (prioritet 1) eller p2, p3 og p4. 


God balance mellem funktioner og fleksibilitet - og minimalistisk design
Vil du have en Task Manager der KAN ALT og ikke lægger skjul på det, er Remember the Milk et godt valg - Todoist derimod holder en fin balance (syntes jeg). Med projekter, etiketter, filtre og prioriteter kan du skræddersy Todoist til din personlige arbejdsgang, alt imens den stadig er intuitiv og let at bruge. Todoist er perfekt til "nybegynderen" såvel som "eksperterne."

Integration med Google Calendar
Jeg nævner i starten, at der var 1 årsag til at valgte faldt på Todoist 😁 dette er årsagen: Deres tætte integration med Google Calender.

Herhjemme bruger mine kone sin kalender til alt - modsat jeg selv, som foretrækker at bygge min dag op i en Task-manager.

Holder jeg ikke øje med kalenderen, misser jeg vigtige ting, og skriver jeg ikke mine aftaler i kalenderne, overbooker min kone måske en anden aftale samme dag. Før i tiden havde jeg to apps - en Calendar og en Task Manager, og jeg skulle vedligeholde begge - det var tidskrævende og 💩.

Men med Todoist er vores Google Calendar nu integreret direkte i min task manager. Alle events fra kalenderen bliver til Tasks jeg kan krydse af, og jeg kan vælge at mine af mine projekter også skal synces med over i Google Calendar, så hvis jeg f.eks. opretter noget i mit "Møder"-projekt i Todoist, bliver det også synligt i konens kalender. Omvendt har jeg mange Tasks i projekter som konen ikke gider se på - så det er fedt at Todoist har gjort det muligt at bestemme på Projekt-niveau hvad der skal med over i vores kalendere.

Vi har også i Google en kalender til børnene og en Fælleskalender. Da disse er hooked ind i Todoist, kan jeg nemt oprette en task/event i disse, ved at trykke på min Todoist Global Shortcut og blot at skrive som eksemplet her:

Apple Watch Support
Todoist har en Apple Watch app, og den er nogenlunde. Jeg har skulle lære ikke at bruge Siri, for man kan ikke længere sige "Husk mig på at tømme tørretumbler om 1 time" men i stedet bruge deres apps. Det gælder også på iPhone og macOS.

Jeg har lagt en Todoist Complication ind på min urskive og når jeg trykker her åbner alle mine opgaver for dagen. Ydermere kan jeg trykke (+) og diktere min opgave, f.eks. "Køb en Tesla Moldel Y". Det er en mere besværligt og ikke-så-lækker en arbejdsgang som native Apple Påmindelser, men det virker..

Det var nogle af årsagerne til jeg har valgt Todoist. Håber du kan bruge det til noget 🤞😁


Med venlige hilsner
╰☆☆🅳🅰🅽🅸🅴🅻🅱🅰🅷🅻☆☆╮

Admin @ Robotnet.dk
Partner, co-founder @ Cloudservers.dk

db #3Kommentar fra @db mod — 👨‍🏫️ 192 — 2 måneder siden

  #1  Fedt, vi komplimenterer hinanden godt - jeg glemte alt om priser og free-vs-premium 🤣 og ikke mindst deling! 👍 


Med venlige hilsner
╰☆☆🅳🅰🅽🅸🅴🅻🅱🅰🅷🅻☆☆╮

Admin @ Robotnet.dk
Partner, co-founder @ Cloudservers.dk

pejens1 #4Kommentar fra @pejens1 op — 👶️ 9 — 2 måneder siden

  #1  Tusinde tak for din anbefaling 💯 jeg vil super gerne dele indkøbsliste med kæresten så det er lækkert at ikke begge behøver betale for begge.

Jeg har intet imod at selv at betale det regnede jeg også med jeg skulle, når jeg nu gerne vil have "noget mere" end det jeg får med gratis ved 🍏 ^^ men fedt at de også har en gratis pakke hvor man kan teste og prøve først.

  #2   Fedt med en god uddybende beskrivelse! mange af de ting du skriver lyder vildt fede især den der hurtige genvejsknap. Syntes tit man sidder og ser noget på internettet man gerne lige vil gemme eller skriver på en opgave i skolen og gerne vil huske noget til senere! det virker genialt med den kvik genvejstast! Og Det lyder til i to begge har fundet stor glæde med todoist. Så det vil jeg da også give et skud nu

Tusinde tak igen for jeres svar 😎


// Peter
Spørgsmålet er allerede besvaret, men du er altid velkommen til at opdatere med nyere- eller bedre informationer 😄️

Du er ikke logget ind

Du skal være logget ind på rbx.dk før du kan benytte vores forum. Det er ganske gratis at oprette en bruger.

Opret en ny gratis bruger Log ind

Følger med i denne tråd
pejens1
Accepterede svar
db #2Svar fra @db 5
amby #1Svar fra @amby 5
Tags
macOS